3 verschillen tussen potgrond en tuinaarde

Op het moment dat je met de tuin aan de slag wil, wil je wel graag weten of je het goed doet. Je wilt niet dat je planten misschien niet willen groeien. Je kan dan ook maar beter eerst uitzoeken wat de beste opties voor je tuin zijn. Daarom hebben we 3 verschillen tussen potgrond en tuinaarde op een rijtje gezet. Dan kun je zelf de beste keuze maken.

De zwaarte 

Als eerste is het belangrijk om te weten dat de zwaarte van potgrond en tuinaarde zeker verschild. Tuinaarde is een heel stuk zwaarder dan potgrond. Tuinaarde kan dan ook makkelijk gebruikt worden in de tuin, maar minder goed in een plantenbak. Dat komt door het feit dat het erg zwaar is en niet genoeg zuurstof doorlaat. Wanneer je dit in een plantenbak doet, is de kans groot dat het niet goed gaat. In zo’n geval kun je beter kiezen voor potgrond. Dan weet je zeker dat het goed werkt. 

Potgrond bekalkt 

Er zit zeker nog een groot verschil tussen potgrond en tuinaarde. Potgrond bekalkt en tuinaarde niet. In potgrond zitten veel meer verschillende voedingstoffen die planten nodig kunnen hebben. Onder andere kalk. De planten die in een plantenbak worden gehouden, hebben hier vaak behoefte aan. 

In de meeste gevallen is het beter om potgrond te gebruiken in een plantenbak dan tuinaarde. Tuinaarde is daar in tegen handiger in de tuin, omdat dit op normale aarde lijkt. Je kan in je tuin dus rustig tuinaarde neer gooien. Je planten zullen daar meer dan tevreden mee zijn als ze al een tijdje in de tuin staan. 

De samenstelling

De samenstelling van potgrond is anders dan de samenstelling van tuinaarde. Dit is nog een erg groot verschil. In tuinaarde zitten veel minder voedingstoffen. Potgrond is ervoor gemaakt om de planten in een plantbak tevreden te houden. Niet alle planten kun je zomaar in je tuin neer zetten. Dat is dan ook de reden dat er potgrond word gemaakt. 

Als er geen potgrond word gemaakt, zal het niet mogelijk zijn om alle planten in plantenbakken te zetten. Daarom is het van belang dat er potgrond gekocht kan worden. De fabrikanten maken vaak beide varianten en verkopen ook beide. Potgrond en tuinaarde hebben een andere samenstelling, maar hebben ook verschillende overeenkomsten. Daardoor zal het wel in dezelfde fabriek gemaakt kunnen gaan worden. Dat is geen enkel probleem voor de fabrikanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *