Bamboe: een ideale stof voor beddengoed als dekbedovertrekken

bamboe dekbedovertrek

Wanneer je in het bezit bent van een comfortabel bed met een fijn matras en een heerlijk dekbed, dan heb je daar in principe ook een dekbedovertrek bij nodig. Welnu, dekbedovertrekken zijn er in talloze uitvoeringen. Behalve dat je deze in enorm veel verschillende kleurstellingen hebt, heb je ook qua materiaal heel wat te kiezen. Een bamboe dekbedovertrek, oftewel een exemplaar dat gedeeltelijk van bamboe is gemaakt, is hierbij misschien wel de beste keuze. In dit artikel lees je waarom we dat zo stellen, al gaan we eerst dieper in op het belang van de aanwezigheid van een dekbedovertrek in z’n algemeen.

Hierom is het belangrijk een dekbedovertrek te gebruiken

Als je er de voorkeur aan geeft onder een dekbed te slapen, dan is het slim om een dekbedovertrek om dit dekbed heen te doen. De belangrijkste reden om dit te doen is om het dekbed te beschermen, bijvoorbeeld tegen intrekkend vocht en stof. Je dekbed zal dan langer mee kunnen gaan. Bovendien zorgt een dekbedovertrek meestal voor meer comfort, want een overtrek voelt doorgaans prettiger voor de huid dan een dekbed.

bamboe dekbedovertrek

Waarom een dekbedovertrek van bamboe?

Om de volgende redenen is het aan te raden een dekbedovertrek van bamboe aan te schaffen en te gebruiken:

  • Bamboe heeft een uitstekend vocht absorberend vermogen. Hierdoor wordt het dekbed extra goed beschermd.
  • Van bamboe gaat een uitstekende ademende werking uit. Dit is voor bijna elke slaper ideaal, want hierdoor wordt het nooit te warm in bed. De temperatuur wordt immers goed gereguleerd.
  • Bamboe heeft van nature een antibacteriële werking. Zo bestrijd je ongemakken die bacteriën en schimmels eventueel kunnen veroorzaken.
  • De productie van textielproducten van bamboe heeft slechts een zeer beperkte impact op het milieu. Bamboe groeit dusdanig snel dat het gebruikmaken van stoffen van deze grasplant niet leidt tot ontbossing of andere excessen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *