Bescherm je balkon tegen de wind

De meeste appartementen zijn echt blootgesteld aan de wind, en dus zijn er een paar aanpassingen die je kan doen zodat de wind het balkon niet te veel beïnvloedt. Dus hoe kun je precies je balkon beschermen tegen wind? In dit artikel vind je enkele suggesties.

Een glazen schuifwand

Wanneer je op je balkon van je uitzicht wil genieten, maar niet gestoord wil worden door de wind is het plaatsen van een glazen schuifwand een van de opties. Een groot voordeel van een glazen wand is dat je hem open kan doen wanneer er geen wind is en dicht wanneer er wel wind is, zo is de glazen wand geschikt voor ieder seizoen.

Een plantenlaag

Door lage kruiden en groenten (vooral wortelgroenten) te planten, creëer je een ruimte die niet wordt beschadigd door grote windvlagen. Munt, rozemarijn en salie werken allemaal goed, net als aardappelen, wortels en rapen.

Zones maken 

Als je één balkon hebt, kun je waarschijnlijk bepaalde windstoten niet vermijden, maar als je een paar hebt die verschillende richtingen hebben, is het de moeite waard om de tijd te nemen om erachter te komen waar de wind regelmatig vandaan komt. Als je dat eenmaal weet, kun je windzones creëren met lage planten gebieden, of alleen planten aan de kant met gunstig weer.

Barrières opwerpen

Een oude pallet of wat meubels kunnen helpen om je balkon te bufferen tegen de wind. Het enige dat super belangrijk is dat je ervoor moet zorgen dat ze veilig zijn. Als je niet over een veilige buffer van een massieve muur beschikt om uw meubels of pallets tegen te houden, zorg er dan voor dat u uw barrières vastbindt en stevig aan iets anders vastmaakt.

Bron: Metalura

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *