De 4 vergeten hypotheekvormen.

Execution only

In een vorig blogartikel heb je meer kunnen lezen over de beroemdste hypotheekvormen, namelijk: de annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek en de aflossingsvrije hypotheek. Zo’n hypotheek is onder andere af te sluiten bij Execution only. In dit blogartikel lees je meer over de vorige hypotheken. Deze zijn over het algemeen wat minder bekend, maar zeker interessant om af te wegen.

In dit artikel lees je meer over:

  • De bank spaarhypotheek
  • De beleggingshypotheek
  • De hybride hypotheek
  • De levenhypotheek

Bank spaarhypotheek

Als je kiest voor een bank spaarhypotheek, los je niet af, maar spaar je het gehele bedrag bij elkaar. Het geld dat je spaart, komt op een geblokkeerde spaarrekening te staan. Hier ontvang je rente over. De rente die je ontvangt is gelijk aan de hypotheekrente. Aan het einde van de looptijd betaal je de hypotheekschuld in één keer af met het geld dat op de spaarrekening staat.

Beleggingshypotheek

Als je kiest voor een beleggingshypotheek dan los je ook niet af. Je spaart je geld op een beleggersrekening. Dit geld wordt vervolgens geïnvesteerd in beleggingen.  Dit zorgt ervoor dat je de hypotheek in zijn totaliteit eerder kunt aflossen. Er zit echter wel een risico en onzekerheid vast aan beleggingen, omdat je van tevoren niet weet wat ze opbrengen. Houd er dus rekening mee dat wanneer je minder opbouwt, je meer geld moet bijleggen bij het aflossen.

Execution only

Hybride hypotheek

Als je kiest voor een hybride hypotheek, worden de spaar- en beleggingshypotheek met elkaar gecombineerd. Dat betekent dat je zelf bepaalt hoe groot het beleggingsdeel is en hoe groot het spaardeel. Je hebt dus zelf in handen of je meer wilt sparen met zekerheid of meer risico durft te lopen door middel van beleggingen.

Levenhypotheek

Als je kiest voor een levenhypotheek, combineer je eigenlijk een aflossingsvrije hypotheek met een levensverzekering. Dat betekent dat je niet aflost op je hypotheek, maar je betaalt hypotheekrente en verzekeringspremie. Je bouwt een premie op en daarover ontvang je een vergoeding. Hiermee kun je uiteindelijk het hypotheekbedrag in één keer aflossen. 

Nu je alles weet over de verschillende hypotheekvormen is het tijd om na te denken over welke vorm het beste bij jou past. Als je dat weet, kun je hypotheek afsluiten bij jouw favoriete hypotheekverstrekker. Één van de hypotheekverstrekkers is Execution only. Maar let op: geld lenen kost geld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *