De badkamer renoveren

Ondanks dat je dagelijks wel een bepaalde hoeveelheid aan tijd doorbrengt in de badkamer is het wel een ruimte waar niet onmiddellijk aan gedacht wordt bij een renovatie. Men denkt altijd eerst aan de keuken, die zie je natuurlijk vaker en ook gasten zullen eerder je keuken zien dan je badkamer. Dat een badkamer lang kan meegaan dat is een feit, maar uiteindelijk is de badkamer ook wel aan wat vervanging toe, soms helemaal en soms een gedeelte. In dit artikel lees je waar je aan moet denken bij een badkamerrenovatie, zo kan je makkelijker beslissingen nemen en sneller schakelen wat ervoor zorgt dat jouw badkamer renovatie binnen no time klaar is!

Het ventileren van de badkamer

Wist je dat het ventileren van de badkamer een belangrijk onderdeel is in het goed onderhouden van de badkamer? Het meeste vocht ontstaat namelijk in de badkamer, dat vocht moet uiteraard ook weer uit de badkamer. Wanneer je dat namelijk niet doet kan je wel ieder 5 jaar je badkamer laten vervangen. Door al het vocht kan er schimmel ontstaan in de badkamer, dat kan op een geven moment zo hardnekking zijn dat het niet meer schoon te maken is en dan is je badkamer vernieuwen je enige optie. Zorg daarom voor een goed ventilatiesysteem, vooral wanneer je gaat renoveren, dat is namelijk de tijd om te investeren in een goed ventilatiesysteem. Je kan kiezen voor een buisventilator met timer, maar ook voor een simpele buisventilator. Beiden voeren het vocht via de buis naar buiten. 

Badkamer vanaf een afstand bekijken

Als je van plan bent om je badkamer te renoveren, kijk dan eerst goed vanaf een afstand naar je badkamer. Wanneer je van een afstand naar je badkamer kijkt dan kun je het plaatje in zijn geheel zien en ook beslissen wat er precies moet gebeuren. Het is namelijk niet altijd nodig om alles aan te pakken in de badkamer. Denk hierbij aan de tegels op de grond, de tegels op de muur, maar ook je badkamer meubels. Tuurlijk kan je er ook voor kiezen om toch alles in een keer aan te pakken, maar je maakt wel een weloverwogen besluit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *