De voor- en nadelen van een PVC vloer

2 min read

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en wil je misschien een nieuwe PVC vloer kopen? Dan is het handig om eens goed te kijken naar de voor- en nadelen van deze vloersoort. De vloer is namelijk steeds populairder aan het worden, maar is de vloer deze hype daadwerkelijk waard? In dit artikel kom je er snel genoeg achter.

Voordelen van een PVC vloer

Om te beginnen nemen we een kijkje naar de voordelen. De PVC vloer is zo geliefd door de vele voordelen van de vloer. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

  • PVC is een stevig materiaal. Dit betekent dan ook dat de vloersoort wel tegen een stootje kan. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je vloer helemaal vernield is wanneer je iets laat vallen.
  • De PVC vloeren zijn eigenlijk een namaakversie van de houten vloeren. De vloeren zien er dus fantastisch uit en hebben een warme uitstraling. Ze zijn misschien niet zo mooi als de echte houten vloeren, maar ze zijn tegenwoordig amper te onderscheiden.
  • Het zijn enorm hygienische vloeren. Doordat de vloeren helemaal vlak zijn is het voor stof lastig om zich te verstoppen. De vloer is dus makkelijk schoon te houden door regelmatig stof te zuigen en te dweilen.
  • Ten slotte is een PVC vloer ook enorm makkelijk te leggen. Iedereen die geen twee linker handen heeft kan een PVC vloer wel neerleggen.

Nadelen van een PVC vloer

Zoals elke andere vloer heeft ook de PVC vloer een paar nadelen, maar gelukkig zijn het er niet zo veel. Om te beginnen is een PVC relatief duur als je kijkt naar de andere mogelijkheden. Echter is het wel een duurzame vloer, waardoor het voor veel mensen de investering wel waard is. Hiernaast geven ze natuurlijk niet zo’n warm gevoel als de echte vloeren van natuurproducten zoals hout of steen.
Wil je ook een mooie PVC vloer kopen? Op de website van Martijn de Wit vloeren vind je de leukste PVC vloeren voor een betaalbare prijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *