Hoe kies je de juiste raamdecoratie per ruimte?

Het kiezen van raamdecoratie is een flinke uitdaging. Er bestaan veel schillende soorten raamdecoratie. Het type raamdecoratie is afhankelijk van ruimte, de kleuren van je interieur en natuurlijk de kleuren van je woning zelf. Er zijn dus veel dingen waar je rekening mee moet houden als je raamdecoratie gaat uitkiezen. Het is vooraf wel handig om te bepalen in welke ruimtes je allemaal raamdecoratie wilt hebben. 

Woonkamer

De woonkamer is een ruimte waar je veel tijd doorbrengt met het gezin, familie of vrienden. De woonkamer is een belangrijke ruimte in je huis, het is daarom belangrijk om je woonkamer sfeervol in te richten. Ook wil je niet dat al het natuurlijke licht verdwijnt uit je woonkamer dat is namelijk ook belangrijk voor je gezondheid. 

Je wilt dus raamdecoratie dat voldoende licht binnen laat een goede optie is daarom om te kiezen voor jaloezieën  of shutters. Je bepaalt met shutters of jaloezieën zelf hoeveel licht je binnen laat. Ook lamellen of plisségordijnen zijn een goede optie voor in de woonkamer. Voor extra sfeer in je woonkamer kun je beter kiezen voor gordijnen. Gordijnen zijn ook gemakkelijk te combineren met andere type raamdecoraties 

Slaapkamer

In de slaapkamer ben je misschien niet heel vaak te vinden maar is wel een belangrijke kamer van de woning. Een fijne en comfortabele slaapkamer is belangrijk voor een goede slaaprust. Het is ook officieel bewezen dat slapen in een donkere kamer je een betere nachtrust geeft. Het is daarom een must om te gaan voor verduisterende gordijnen voor in je slaapkamer. Overgordijnen zijn verduisterd en zijn ook nog eens isolerend, je wordt dus niet gemakkelijk wakker door wat er buiten gebeurt. Dit zorgt er echt voor dat optimaal tot rust komt in je eigen slaapkamer. Velours gordijnen zijn ook een goede optie voor in de slaapkamer, velours gordijnen zijn namelijk gemaakt van een dikke stof. Door de dikke stof zijn de gordijnen verduisterend en laten ze geen licht van buiten toe. Ook zijn ze nog helemaal van deze tijd. 

Als je wat meer inspiratie wilt hebben voor de verschillende soorten raamdecoratie kijk dan is op de website van Somfy. Somfy verkoopt namelijk veel verschillende soorten raamdecoraties in veel verschillende kleuren. Ook kun je nog kiezen tussen normale en elektrische gordijnen. Elektrische gordijnen zorgt voornamelijk voor gemak ideaal toch.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *