Kies een goede auto laadkabel voor jouw elektrische auto

auto laadkabel

De wereld van auto’s is de afgelopen jaren flink veranderd. Zo komen er steeds meer hybride of volledig elektrische auto’s op de markt. Denk daarbij aan merken zoals Tesla of de nieuwere modellen van Volkswagen de ID.3 of ID.4. Wanneer jij een elektrische auto hebt moet deze uiteraard ook opgeladen worden, dit doe je door de auto te verbinden aan een laadpaal. Deze laadpalen vind je vaak op grotere parkeerplaatsen, op parkeerplaatsen van bedrijven of je kan er een aanvragen bij de gemeente om bij je huis te laten plaatsen. Maar een elektrische auto laad niet op zonder een auto laadkabel die geschikt is voor jouw type auto. Wanneer je een elektrische auto aanschaft zit hier wel vaak een kabel bij, maar omdat deze bloot wordt gesteld aan de weersomstandigheden kan deze na enkele jaren versleten zijn. Dan kun je bij Grodt Trading een nieuwe auto laadkabel kopen.

auto laadkabel

Verschillende types laadkabels

Auto laadkabels zijn er in verschillende vormen, maten en lengtes. Er zijn twee soorten die je vaak ziet, dit zijn type 1 laadkabels en type 2 laadkabel. Het type laadkabel dat je nodig hebt verschilt per aansluiting dat je auto heeft en laadpaal die beschikbaar is. Er zijn tegenwoordig zoveel elektrische auto’s dat het belangrijk is om goed te kijken of je een type 1 of type 2 aansluiting nodig hebt. Vraag daarom na bij de autodealer van jouw automerk, kijk in de onderhoudsboekjes van je auto of vraag het aan een expert.

Laadkabel altijd bij je hebben

Wanneer je op pad gaat met een elektrische auto hoor je te weten dat je nooit op pad moet gaan zonder auto laadkabel. Je weet namelijk maar nooit hoe ver je moet rijden of hoe snel je accu van de auto leeg loopt. Zo zul je niet of nauwelijks stranden met je auto terwijl de accu leeg is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *