Waar op letten bij aluminium kozijnen?

Ontzettend veel mensen kiezen er vandaag de dag voor om kunststof kozijnen te nemen. De voornaamste reden hiervoor is dat deze kozijnen volledig onderhoudsvriendelijk zijn, waardoor een regelmatig verfbeurt niet meer nodig is. Maar wist je dat het ook mogelijk is om aluminium kozijnen te nemen? Deze kozijnen hebben een robuust uiterlijk en zijn verkrijgbaar in tientallen verschillende kleuren. Toch zijn maar weinig mensen bekend met aluminium kozijnen. Om deze kozijnen bekender te maken, vertellen wij je in deze blog graag waar je op moet letten bij de aanschaf van aluminium kozijnen. 

Wat zijn aluminium kozijnen?

Eigenlijk verklapt de naam het al, maar aluminium kozijnen zijn gemaakt van aluminium. Dit is een metaalsoort dat uit de grond wordt gewonnen en daarna door vele productieprocessen gaat. Alleen hiermee is het mogelijk om het aluminium te verkrijgen zoals wij het vandaag de dag kennen. Tegenwoordig wordt aluminium voor veel producten gebruikt waaronder voor de aluminium kozijnen. Deze kozijnen kenmerken zich door een gestroomlijnde, elegante en moderne uitstraling. 

Aandachtspunten bij de aanschaf

Voordat je naar de dichtstbijzijnde kozijnenleverancier rent, is het belangrijk om te weten waar je allemaal op moet letten. Zo moet je onder andere rekening houden met de profielen, isolatiewaarde, garantie en bijkomende gebruikte materialen in huis. Hieronder wordt elk aandachtspunt apart behandeld:

1. Profielen

Kozijnen van hoogwaardige kwaliteit staan erom bekend dat ze worden voorzien van profielen met een koudebrug onderbreking. Deze profielen werken meer isolerend wat ten goede komt voor jouw woning. Het verduurzamen van je woning kost aanzienlijk veel geld en dit geldt eigenlijk ook voor kozijnen. Kwalitatief goede aluminium kozijnen zijn 30% duurder dan kunststof kozijnen. Toch verdien je dit in de loop der jaren terug door een lagere energierekening.

2. Isolatiewaarde

Behalve de profielen is het ook ontzettend belangrijk om te kijken naar de isolatiewaarde van de aluminium kozijnen. Dit doe je door de U-waarde te vergelijken. Hoe lager deze waarde is, des te beter de isolatie is. Wil je een goede isolatie hebben? Dan kan je het beste een U-waarde van 2 en lager aanhouden. Hiermee weet je zeker dat je altijd goed zit.

3. Garantie

Daarnaast is het belangrijk om tijdens de aankoop van aluminium kozijnen te vragen naar de garantie. Wanneer een kozijnenleverancier zeker is van zijn kwaliteit, dan krijg je een lange garantietermijn. Bij een lage garantie kan je jezelf dus afvragen of het wel om aluminium kozijnen van uitstekende kwaliteit gaat. 

4. Onderhoud

Natuurlijk wil jij jouw nieuwe aluminium kozijnen spik en span houden. Dit doe je het beste door de kozijnen zo’n twee tot drie keer per jaar met een sopje af te nemen. Dit kan gewoon een emmer warm water zijn waar je schoonmaakazijn aan hebt toegevoegd. Het is belangrijk om geen bijtend schoonmaakmiddel te gebruiken, omdat dit de kozijnen aanzienlijk kan beschadigen. 

Maak de uitstraling compleet

Door voor aluminium kozijnen te kiezen wordt jouw woning de blikvanger van de straat. Iedereen zal versteld staan van die schitterende blinkende kozijnen. Wil je de uitstraling compleet maken? Kies dan ook eens voor aluminium deuren. Deze deuren kan je krijgen in dezelfde kleur als jouw kozijnen, waardoor jouw huis de komende jaren geen facelift meer nodig heeft. Voor welke kleur kies jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *