Waarom een schoorsteenveger inschakelen?

Het inschakelen van een schoorsteenveger is om verschillende redenen sterk aan te raden. Wist je dat het in veel Europese landen verplicht is om de schoorsteen eens per jaar grondig te laten reinigen door een professionele schoorsteenveger? Die verplichting geldt niet voor Nederlandse woningbezitters. Het is echter niet voor niets, dat een schoorsteenveger inschakelen in andere landen verplicht is. In dit artikel lees je meer over het nut van het inschakelen van een schoorsteenveger. Wist je al dat een schone schoorsteen beter is voor het milieu? Er worden minder schadelijke stoffen uitgestoten. 

Noodzaak van het inschakelen van een schoorsteenveger 

Een schoorsteenveger zorgt voor het grondig reinigen van het rookkanaal, die uitkomt in de schoorsteen. Het rookkanaal raakt vervuild tijdens het gebruik van de kachel in huis. Er ontstaat als gevolg van deze vervuiling een uiterst brandbare laag op de binnenzijde van het rookkanaal. Zou je de kachel opnieuw aansteken, dan kunnen rondvliegende vonken deze laag laten ontvlammen. Het veroorzaakt een brand in de schoorsteen, die zich al snel uit zal breiden naar de rest van je woning. Andere vormen van vuil komen onder meer door vogels en de wind in het rookkanaal terecht. Het is verstandig om de bovenzijde van een schoorsteen af te dekken met gaas. 

Professionele hulpmiddelen voor het vegen van het rookkanaal 

Een andere reden om voor de hulp van een schoorsteenveger te kiezen, is het feit dat een schoorsteenveger over professionele hulpmiddelen beschikt. Hiermee wordt het reinigen van het rookkanaal makkelijker. Werken op grote hoogte wordt vaak behoorlijk eng gevonden door veel mensen. Daarbij kan het gevaarlijk zijn, wanneer je deze werkzaamheden niet op de juiste wijze uitvoert. Je moet er niet aan denken, dat je van het dak glijdt tijdens het vegen van het rookkanaal. In sommige gevallen wordt het rookkanaal vanaf de onderzijde gereinigd. Dit geldt bij zeer steile daken, of bij ruige weersomstandigheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *