Wat te doen bij een lekkage aan je kozijn?

Lekkages aan je kozijn kom je meestal pas achter na een hevige regenbui of harde stuwwind. Deze lekkages kun je het beste zo snel mogelijk verhelpen. Het kan namelijk zorgen voor vervelende gevolgschade hebben zoals schimmel, houtrot, schade aan de muur en meer schade. Maar hoe herken je een lekkage? En wat moet je doen als je merkt dat je een lekkage aan je kozijn hebt?

Hoe ontstaat een lekkage bij je kozijn

Een lekkage aan je kozijn kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende zijn constructie- en bouwkundige fouten, slecht onderhouden schilderwerk, versleten rubbers en een verstopte waterafvoer.

Kozijnen hebben een waterafvoer zodat het water kan weglopen. Als de waterafvoer verstopt zit en het water niet kan weglopen kunnen er lekkages ontstaan. Je kunt dit eenvoudig testen door water door de afvoergaten te gieten, als het water niet wegloopt zit deze verstopt. Lekkages in de afvoergaten van je kozijn kun je eenvoudig oplossen door deze schoon te maken.

Zitten de afvoergaten niet verstopt en zie je niet waar de lekkage zich bevind? Dan is het beter om een lekdetectie specialist in te schakelen. Lekkages in je kozijn zijn namelijk moeilijk zelf op te sporen. Als je zelf gaat proberen de lekkage op te sporen kan het kleinste foutje al een lekkage veroorzaken waardoor je nog meer schade krijgt. Het opsporen van een lek in je kozijn is daarom ook werk dat je beter kunt overlaten aan een specialist. Voor het opsporen van de lekkage in je kozijn kun je een lekdetectie specialist inschakelen. Lekdetectie bedrijven kunnen, zonder hak en breekwerk, de lekkage opsporen. Het lekdetectie bedrijf geeft je achteraf een compleet rapport en een advies voor de herstelwerkzaamheden. Met het rapport en advies kan een loodgieter vervolgens de lekkage herstellen.

Als de lekkage zich uiteindelijk in het isolatieglas bevindt, dan valt dit meestal niet te repareren, in dit geval zul je er een nieuwe ruit in moeten plaatsen.

Wordt lekkage schade vergoed?

De kosten voor het inschakelen van een lekdetectie bedrijf wordt in de meeste gevallen vergoed door je opstalverzekering. Lekkages die zijn ontstaan door slecht onderhoud of lekkages die je zelf had kunnen voorkomen worden meestal niet vergoed door de verzekering. Ook schade die is ontstaan rond de lekkage wordt in sommige gevallen vergoed door de inboedelverzekering. Ook hiervoor eisen ze dat je de lekkage niet had kunnen voorkomen.

Om te weten of je verzekering alles vergoed kun je het beste van tevoren contact opnemen met de verzekering.

Lekkage kozijn verhelpen

Om veel gevolgschade te voorkomen kun je het beste de lekkage zo snel mogelijk verhelpen. Als je weet waar de lekkage zich bevindt kun je hiervoor een loodgieter inschakelen. Loodgieter Den Haag nodig voor het oplossen van de lekkage? Neem contact op met een loodgieter voor het bespreken van alle details en het oplossen van de lekkage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *